Stavba rodinného domu na klíč aneb nový dům bez dřiny

27.6.2022

Bydlení ve vlastním vysněném domě je snem snad každého, ovšem když si člověk představí tu dřinu, co se za tím skrývá, mnohdy ho to od stavby odradí. V dnešní době má navíc málokdo čas na to, aby si mohl dům postavit sám. Ideálním řešením je proto stavba rodinného domu na klíč.

stavba rodinného domu na klíč

Se stavbou rodinného domu na klíč vám ubudou starosti

Pokud nechcete mít s výstavbou vašeho nového domu starostí až nad hlavu, stavba rodinného domu na klíč je tou nejjednodušší variantou, jak si pořídit dům podle svých představ a zároveň si to nemuseli “odpracovat” sami. Jedná se totiž o kompletní službu, díky které budete mít vaše bydlení postavené od projektové dokumentace a vyřízení všech povolení až po předání klíčů k vašemu novému domu.

Chci si vybrat dům

Na klíč postavíme vlastní projekt i katalogový dům

Pokud vám stavba rodinného domu na klíč evokuje přesně nalinkovaný katalogový dům bez možnosti jeho úprav, rádi vás vyvedeme z omylu. Naopak, vše bude podle vašich představ - a to pokud se rozhodnete pro vlastní projekt, i pro ten katalogový. Vždy si totiž stanovíte požadavky a v průběhu celé stavby můžete dům navštěvovat.

Výhody stavby na klíč

  • ušetřený čas - firma vám dům postaví několikanásobně rychleji než byste si ho postavili vy sami, ušetřený čas navíc můžete věnovat rodině nebo svojí práci
  • dostanete dům, ve kterém hned můžete začít bydlet
  • smluvně daný termín dokončení
  • ušetřené starosti a nervy - pokud si dům chcete stavět sami, musíte nastudovat spoustu zákonů, norem a postupů a stát se “odborníkem” na všechny tyto činnosti
  • odbornost - jedná se o profesionály ve svých oborech
  • vše je v jedněch rukou - to má výhodu především kvůli případným reklamacím a zárukám

Chci nezávazně poptat 

Při stavbě rodinného domu na klíč je klíčový výběr firmy

Alfou i omegou každé stavby rodinného domu na klíč je výběr té správné firmy. Už při vymezení nabídky musí být jasně uvedeno, co je zahrnuto v ceně. Rovněž je potřeba dát si pozor, které ceny jsou s daní a které bez. Pokud se vyskytnou vícepráce, je nutné je řešit písemnými dodatky ke smlouvě s domluvenou cenou. Také musejí být pevně stanovené termíny a oboustranné smluvní pokuty.

Od věci také není se ještě před podepsáním smlouvy poptat někoho, komu už firma něco postavila. Pokud nikoho neznáte, solidní firma vám může pomoci.

Naše reference

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

4