Patrové domy na klíč

15.3.2023

Jste jen krůček od realizace vašeho vysněného domečku a stojíte před složitou otázkou, zda zvolit přízemní nebo patrový dům? Toto rozhodnutí není jednoduché a určitě se vám hlavou honí výhody i nevýhody jednotlivých variant. Konečné rozhodnutí závisí především na vašich preferencích a velikosti vlastněného pozemku. Patrové domy na klíč nabízí spoustu výhod, pojďme se na ně podívat blíže.

patrové domy na klíč

Výhody patrových domů na klíč

I když by se mohlo na první pohled zdát, že většina lidí touží po přízemní novostavbě, patrové domy si stále získávají spoustu příznivců. Tento typ domů totiž nabízí komfortní bydlení, které navíc skvěle vypadá. Na výběr máte spoustu variant a to včetně dispozičního uspořádání. Jaké jsou tedy největší výhody patrových domů na klíč?

  • šetří místo zastavěné plochy na pozemku
  • může obstarat větší soukromí v pokojích
  • zajistí nižší náklady za střechu oproti přízemním domům
  • zařídí rozložení místností dle vašich představ
  • a navíc - po vylétnutí potomků z hnízda získáte hostinský pokoj či nájemní prostor, pokud budete chtít

Výhod patrových domů najdeme ještě víc. Ale samozřejmě můžete objevit i jejich nevýhody. A záleží jen na vás, pro kterou variantu se rozhodnete.

Nezávazná poptávka

Nevýhody patrových domů

Za největší nevýhodu patrových domů je považováno schodiště. Proč? Pro malé děti může sice být potenciálně nebezpečné, ale stejně se chůzi po něm někde musí naučit. A pokud myslíte na dostupnost pokojů, až budete ve starším věku, klidně si můžete patrový dům na klíč navrhnout tak, aby ložnice byla v přízemí. O využití patra se můžete rozhodnout později, možností je více. A můžeme se na to podívat i tak, že schody vás naopak můžou udržovat v dobré kondici a jako bonus lze získat pod nimi úložný prostor navíc. Dále se spousta lidí obává vyšších výdajů za energie. To však díky různým možnostem řešení nemusí být pravda. A někdy to může být i naopak a patrový dům dokáže lépe nakládat s nahromaděným teplem uvnitř než rozlehlejší přízemní dům.

Patrové domy na klíč rozšiřují vaše možnosti

Patrový dům zabírá bezesporu oproti bungalovu menší prostor na vašem pozemku. Tento fakt ocení nejen majitelé menších pozemků, ale všichni, kteří chtějí zbytek nezastavěné plochy využít ke své radosti. Ať už se rozhodnete pro terasu, bazén, zahrádku, dětské hřiště nebo klidně vše najednou, ušetřené metry čtvereční se vám určitě budou hodit. V interiéru získáte díky patru volnější ruku při uspořádání jednotlivých místností.

Záleží jen na vás, zda umístíte společné místnosti do přízemí a do patra ložnici a pokoje, nebo budete chtít větší soukromí a dětské pokoje umístíte do patra. Nebo místnosti využijete na pokoj pro hosty, pracovnu a třeba vytouženou šatnu. Také si můžete zařídit další sociální zařízení v patře, což se může vždycky hodit. Jednoduše řečeno – patrové domy na klíč rozšiřují vaše možnosti v různých směrech!

Proč si pořídit patrový dům na klíč

Patrový dům na klíč vám ušetří spoustu starostí a také času. Svěřte se do rukou odborníků, kteří mají zkušenosti i rozhled a se vším vám rádi poradí. Navíc ušetříte peníze za nákladný projekt od architekta, na nějž se obvykle také dlouho čeká. Jednoduše otevřete katalog a vyberete si svůj dům. Nezní to krásně? A nebojte, každý si přijde na své a individuální úpravy jsou samozřejmě možné i u domů na klíč.

4